لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۵۲

وزیر دفاع ایران: ۱۳۰ شرکت خود را که فعالیت اقتصادی داشتند تعطیل کردیم


امیر حاتمی٬ وزیر دفاع جمهوری اسلامی
امیر حاتمی٬ وزیر دفاع جمهوری اسلامی

وزیر دفاع ایران خبر داد که این وزارتخانه بیش از ۱۳۰ شرکت خود را که فعالیت‌های اقتصادی داشته‌اند تعطیل کرده و برخی از شرکت‌ها را نیز واگذار کرده است.

امیر حاتمی در مصاحبه با شماره روز شنبه، ۳ شهریور، روزنامه ایران گفت که این وزارتخانه شرکت واگن پارس و سهم خود در ایران ایر تور را واگذار کرده است.

وزیر دفاع ایران روز ۳۰ دی ۹۶، نیز خبر داده بود که رهبر جمهوری اسلامی به ستاد کل نیروهای مسلح ایران مأموریت داده تا واگذاری بنگاه‌های اقتصادی «غیرمرتبط» در سپاه پاسداران، ارتش و وزارت دفاع را پیگیری کند.

آقای حاتمی در مصاحبه با روزنامه ایران خبر داد که ستاد کل نیروهای مسلح در این باره «دستورالعمل‌هایی» را ابلاغ و تعیین کرده که نیروهای مسلح « به چه میزان، به چه ترتیب و با چه تعاملی با دولت» در فعالیت‌های اقتصادی حضور داشته باشند.

وی در عین حال گفت که رهبر جمهوری اسلامی دستور خاصی در این خصوص صادر نکرده بلکه «به طور طبیعی» مسئولیت‌های نیروهای مسلح بر عهده این ستاد است.

آقای حاتمی جزئیات بیشتری از این دستورالعمل‌ها را بیان نکرده است.

وزیر دفاع همچنین گفت که درجلسه‌ای به وزیر راه و شهرسازی اعلام آمادگی کرده تا پروژه‌هایی که اجرای آنها در دست وزارت دفاع است، از جمله آزادراه اصفهان شیراز، قطار برقی تهران-مشهد و کنارگذر رامسر را به بخش خصوصی واگذار کند.

دبیر انجمن شرکت‌های سرمایه‌گذار در آزادراه‌ها روز ۸ مرداد گفته بود که علاوه بر سپاه پاسداران و آستان قدس رضوی، شرکت‌های پیمانکاری «نیروی انتظامی،‌ ارتش و وزارت دفاع» هم وارد پروژه‌های راه‌سازی شده‌اند.

نیروهای مسلح ایران در سال‌های گذشته مؤسسات مالی و اقتصادی را در بخش‌های مختلف ایجاد کرده‌اند. از جمله مؤسسات اقتصادی سپاه پاسداران، قرارگاه خاتم الانبیا، بنیاد تعاون سپاه و بانک انصار است.

شرکت سرمایه‌گذاری مهر اقتصاد ایرانیان وابسته به بنیاد تعاون بسیج نیز سهام برخی از شرکت‌ها از جمله فولاد مبارکه، ایرالکو، تراکتورسازی تبریز، صدرا، تکنوتاز، شرکت سرمایه‌گذاری توسعه صنعتی و داروسازی جابربن حیان را خریداری کرده است.

وزارت دفاع ایران نیز به جز شرکت‌های صنایع نظامی، شرکت‌های متعددی دارد که از جمله آنها صنایع الکترونیک ایران، شركت شمس عمران و توسعه منابع انرژی است.

ارتش ایران نیز در سال‌های گذشته نهادهایی اقتصادی تأسیس کرده است که از جمله آنها بانک حکمت، قرارگاه سازندگی قائم، کارخانه‌های گروه صنعتی اسپادانا و بنیاد بیمه صبا است.

فعالیت‌های اقتصادی نیروهای نظامی و دیگر نهادهای زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی پیش از این انتقاد حسن روحانی و محمود احمدی نژاد، دو رئیس جمهور ایران و برخی نمایندگان مجلس را به دنبال داشته است.

در همین حال محمود احمدی نژاد، رئیس‌جمهوری سابق ایران، ۲۲ اسفند سال گذشته در نامه‌ای به آیت‌الله خامنه‌ای نوشته بود که بنیاد ۱۵ خرداد، بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام، بنیاد تعاون سپاه، بنیاد تعاون ارتش، بنیاد تعاون بسیج، بنیاد تعاون وزارت دفاع و بخش اقتصادی کمیته امداد امام، «بیش از ۷۰۰ هزار میلیارد تومان ثروت دارند که مردم از گزارش کار و درآمد و محل مصرف آنها بی‌اطلاعند».

پیش از این همچنین گزارش‌هایی درباره بازداشت برخی از فرماندهان سپاه پاسداران و نیروی انتظامی به اتهام فساد مالی منتشر شده بود.

منبع: روزنامه ایران، رسانه‌های اجتماعی و رادیو فردا؛ ا.م/س.ن
XS
SM
MD
LG