لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۵۱

۴۰ یهودی ایرانی مخفیانه به اسراییل مهاجرت کردند


به گزارش منابع خبری، این بزرگترین مهاجرت دسته جمعی یهودیان ایرانی به اسراییل محسوب می شود.
به گزارش منابع خبری، این بزرگترین مهاجرت دسته جمعی یهودیان ایرانی به اسراییل محسوب می شود.

۴۰ مهاجر یهودی ایرانی که برنامه عزیمت آنها به طور مخفیانه تنظیم شده بود شامگاه سه شنبه در میان استقبال مقام های اسراییلی وارد فرودگاه بن گوریون تل آویو شدند.


به گزارش منابع خبری، این بزرگترین مهاجرت دسته جمعی یهودیان ایرانی به اسراییل محسوب می شود.


برخی از اعضای خانواده های این چهل نفر، که پیش از این به اسراییل رفته بودند، در سالن انتظار فرودگاه تل آویو با فریادهای شادی به استقبال آنها رفتند.


مراسم استقبال از تازه واردان مهاجر از سوی خبرنگاران و دوربین های تلویزیونی به طور وسیعی پوشش داده شد و شبکه دو تلویزیون اسراییل نیز مشروح خبر اول سه شنبه شب خود را به همین موضوع اختصاص داد ولی چهره مسافران در تصاویر تلویزیونی محو شده بود تا خطری متوجه بستگانشان در ایران نشود.


به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، «به علت حساسیت زیادی که این مهاجرت داشته است، تمامی جزییات و مسیر این سفر، که از طریق کشوری ثالث انجام شد، محرمانه ماند.»


دو نفر از مهاجران ایرانی به این خبرگزاری گفتند که از حضور در اسراییل بسیار خوشحالند. یوسف، ۱۶ ساله، گفت: «احساس خیلی خوبی دارم. همین الان خانواده ام را دیدم. نمی توانم احساسم را به زبان بیاورم.»


میکائیل نیز که ۱۵ سال دارد گفته است: «به عنوان یک یهودی روزهای سختی را در جمهوری اسلامی تحمل کرده ام. حتی اجازه نداشتم در خیابان، عرقچین (یهودیان) را بر سر بگذارم.»


  • در سال جاری میلادی حدود ۲۰۰ یهودی ایرانی به اسراییل مهاجرت کرده اند که بیشترین شمار مهاجرت یهودیان ایرانی پس از انقلاب اسلامی محسوب می شود و مهاجرت این گروه چهل نفره نیز بزرگترین آن است.
سخنگوی آژانس یهود

برخی از مسافران نیز گفته اند که «در ایران احساس امنیت می کرده اند.»


یک خانواده پنج نفره یهودیان ایرانی نیز از دیدن پدر بزرگ و مادر بزرگ شان، که شش سال پیش از ایران به اسراییل رفته بودند، بسیار خوشحال بودند.


کمک نقدی به مهاجران یهودی


مهاجرت این گروه چهل نفره را سازمانی یهودی - مسیحی به نام «دوستی بین المللی مسیحیان و یهودیان» برنامه ریزی و اجرا کرده است.


گزارش ها حاکیست که این سازمان در بدو ورود مبلغ ۱۰هزار دلار در اختیار هر یک از مسافران قرار داد تا بتوانند زندگی خود را در اسراییل آغاز کنند.


یهل اکستاین، مؤسس این سازمان یهودی - مسیحی، گفته است که «وضع یهودیان، به ویژه در دوره محمود احمدی نژاد که به حذف اسراییل از نقشه جهان باور دارد، نگران کننده است.»


وی افزود:«علی رغم گزارش اخیر سازمان ملی برآوردهای اطلاعاتی آمریکا که می گوید جمهوری اسلامی در سال ۲۰۰۳ برنامه تولید سلاح های هسته ای را متوقف کرده است اسراییل باور دارد که جمهوری اسلامی هنوز می کوشد تا، علاوه بر موشک های دوربردی که در اختیار دارد، به بمب اتم نیز دست یابد.»


اکستاین همچنین گفته است: «به باور او وضع یهودیانی که امروز در جمهوری اسلامی زندگی می کنند به وضع یهودیان در آلمان دهه ۳۰ شباهت دارد.»


اما به گفته برخی دیگر از کارشناسان و تعدادی از یهودیانی که در ماه های اخیر از ایران به اسراییل مهاجرت کرده اند، یهودیان در جمهوری اسلامی اکنون در وضعیت نسبتا خوبی به سر می برند.


میشائل جانکلوویتز، سخنگوی آژانس یهود، گفته است: در سال جاری میلادی حدود ۲۰۰ یهودی ایرانی به اسراییل مهاجرت کرده اند که بیشترین شمار مهاجرت یهودیان ایرانی پس از انقلاب اسلامی محسوب می شود و مهاجرت این گروه چهل نفره نیز بزرگترین آن است.


طبق اصل ۱۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی، کلیمیان «در حدود قانون در انجام مراسم دینی خود آزادند و در احوال شخصیه و تعلیمات دینی بر طبق آیین خود عمل می کنند.


بر اساس اصل ۶۴ این قانون، کلیمیان یک نماینده نیز در مجلس شورای اسلامی دارند.


اما علی رغم تصریح قانون، یهودیان در جمهوری اسلامی با دشواری هایی نیز رو به رو بوده اند.


از جمله، در سال ۲۰۰۰ مقام های جمهوری اسلامی ۱۰ یهودی را بازداشت و آنها را به «جاسوسی برای اسراییل» متهم کردند.


دادگاه ابتدا آنها را به چهار تا سیزده سال زندان محکوم کرد اما بعد بدنبال فشارهای جهانی آنها را آزاد کرد.


مئیر جاودانفر، کارشناس اسراییلی که خانواده اش در هه ۱۹۸۰ به اسراییل مهاجرت کرده است، می گوید: «یهودیان در ایران معمولا در انجام مناسک مذهبی خود آزادند اما با وجود این، نسبت به حملات شدیداللحن رسانه های ایرانی به اسراییل نگرانند و آن را دامن زدن به یهودی ستیزی می دانند.»


XS
SM
MD
LG