عواملی که در روزهای اخیر بازار ارز ایران را در وضعیت نزولی قرار دادهاند، به زودی پاسخ خود را پیدا خواهند کرد و اگر پاسخها یأسآمیز باشند، پرواز دلار از سر گرفته خواهد شد.
نگاه فریدون خاوند: چه اتفاقی روی داده که تنها در فاصله یک سال، از ۲۰۱۸ تا ۲۰۱۹، ذخایر ارزی ایران به یکدهم کاهش یافته است؟
نگاه فریدون خاوند: حضور سنگین آمریکا در قلب زندگی سیاسی و اقتصادی ایران از مهمترین «پارادوکس»های جمهوری اسلامی است که سرنوشت ایران را با رویدادهای درونی آمریکا گره زده است.
نگاه فریدون خاوند: تازهترین گزارش صندوق بینالمللی پول زیر عنوان «چشماندازهای اقتصاد جهانی»، به پاندمی کووید-۱۹ و پیامدهای آن برای اقتصاد بینالمللی و اقتصادهای ملی پرداخته است.
نگاه فریدون خاوند: تنش میان سکانداران جمهوری اسلامی بر سر بازار ارز پیرامون یک پرسش اساسی دور میزند: برای جلوگیری از فروریزی بیشتر پول ملی ایران در شرایط کنونی کشور چه باید کرد؟
نگاه فریدون خاوند: دولت جمهوری اسلامی امیدوار بود به منظور جبران فروریزی صادرات نفتی، صادرات غیرنفتی را به موتور محرکه اقتصادش بدل کند تا به تدریج جای خالی نفت پر شود.
نگاه فریدون خاوند: زرادخانه اقتصادی ایالات متحده، به آمریکا امکان داده که به تنهایی، و به رغم مخالفت قدرتهای جهانی، برجام را خنثی کند و کشتی اقتصاد جمهوری اسلامی را به گل بنشاند.
نگاه فریدون خاوند: قله بعدی دلار در چه ارتفاعی است؟ و با توجه به بلندای قلهای که دلار بدان دست یافته، آیا اوجگیری اسکناس سبز آمریکا در بازار آزاد ارز، حد و مرزی هم دارد؟
نگاه فریدون خاوند: تنها در جمهوری اسلامی است که رئیس دستگاه اجرایی، به رغم سقوطی فاجعهآمیز در شاخصهای اقتصادی، به خود اجازه میدهد از «معجزه ملت» در عرصه رشد اقتصادی سخن بگوید.
نگاه فریدون خاوند: سازمان تولیدکنندگان نفت، اوپک، سالها در گمنامی به سر برد، سپس به اوج قدرت رسید و حالا در ۶۰ سالگی، دوران زوال بیبازگشت خود را سپری میکند.
نگاه فریدون خاوند: سرگردانی میان «بازارهای موازی» و نگرانی از باختن هست و نیست، همانند چهل سال گذشته، بخش جداییناپذیر زندگی شمار نه چندان کمی از خانوارهای ایرانی است.
نگاه فریدون خاوند: با توجه به آنچه در بازارهای سهام میگذرد، خیزش چشمگیر و بعد ریزش نسبی بورس تهران رویدادی «غیرعادی» نیست، هر چند که شدت این نوسانها را نمیتوان نادیده گرفت.
بیشتر