لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۲۱

سرپرست وزارت علوم: مخالف برخورد سلیقه‌ای با دانشجویان هستم


سرپرست وزارت علوم٬ تحقیقات و فناوری می‌گوید تعبیری به عنوان «دانشجوی ستاره‌دار» نداریم و ابراز عقیده کرده که با دانشجویان نباید «برخوردهای سلیقه‌ای» صورت بگیرد.

ضیا هاشمی٬ روز جمعه ۲۴ شهریور٬ در گفت‌و‌گو با خبرگزاری ایلنا درباره ثبت‌نام برخی دانشجویان «ستاره‌دار» در دانشگاه‌ها با مجوز وزارت علوم تأکید کرده که «ما عنوانی با این تعبیر نداریم».

به گفته این سرپرست وزارت علوم، دانشجویانی که «مسیر قانونی را طی می‌کنند٬ حق‌شان است که از ظرفیت‌ها استفاده کنند.»

آقای هاشمی همچنین با بیان اینکه باید از «برخوردهای سلیقه‌ای» با دانشجویان٬ «پرهیز» شود٬ مبنای عملکرد وزارت علوم را قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کرده است.

اخیراً یک نماینده اصلاح‌طلب مجلس خبر داده بود که نام‌نویسی از «بخشی از دانشجویان ستاره‌دار» با «مجوز شخصی» سرپرست وزارت علوم صورت گرفته است.

محمد بیرانوندی ۲۰ شهریور ماه همچنین گفته بود که مشکل تعدادی از دانشجویان ستاره‌دار هم در روزهای آینده مرتفع خواهد شد.

اصطلاح دانشجوی «ستاره‌دار» که از زمان روی کارآمدن محمود احمدی‌نژاد باب شد٬ در مورد فعالان دانشجویی حوزه‌های مختلف به کار می‌رفت که در کارنامه‌های ارائه‌شده از سوی سازمان سنجش مقابل نام آنها قرار می‌گرفت و منجر محرومیت‌هایی از جمله محرومیت از تحصیل می‌شد.

وضعیت دانشجویان ستاره‌دار از آن زمان در هر انتخابات ریاست جمهوری به یکی از موضوع‌های مورد بحث میان طرفین انتخابات تبدیل شده است.

حسن روحانی نیز از زمان آغاز تبلیغات انتخاباتی برای دولت یازدهم٬ همواره وعده حذف ستاره دانشجویان و بازکردن فضای دانشگاه‌ها را مطرح می‌کرد. اما با این حال این مشکل هنوز با وجود آغاز به کار دور دوم ریاست جمهوری وی٬ به طور کامل رفع نشده است.

در دور اول ریاست جمهوری حسن روحانی٬ مجلس شورای اسلامی که شمار قابل توجهی از نمایندگان آن را افراد اصولگرا تشکیل می‌دادند٬ همواره از وزرای علوم به دلیل بازگرداندن دانشجویان ستاره‌دار به دانشگاه‌ها انتقاد می‌کردند.

از جمله در سال ۹۳ ناصر موسوی لارگانی، نماينده فلاورجان در مجلس، یکی از شروط انصراف از استیضاح رضا فرجی‌دانا٬ وزیر علوم وقت را اخراج دوباره دانشجويان ستاره‌داری که به تحصيل بازگشته‌اند٬ اعلام کرده بود.

در آن زمان عليرضا منتظری٬ نماینده مجلس نهم و از اعضای وقت کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس نیز گفته بود که بازگشت «دانشجويان ستاره‌دار» به دانشگاه‌های کشور بدون نظر دستگاه‌های امنيتی جمهوری اسلامی «غيرممکن» است.

آقای منتظری گفته بود که «هيئت گزينش [وزارت علوم]‌ به تنهايی صلاحيت بازگرداندن دانشجويان ستاره‌دار را ندارد» و در اين رابطه «دستگاه‌های امنيتی» نيز باید نظر خود را اعلام کنند.

آمار دقیقی درباره تعداد دانشجویان ستاره‌دار در این سال‌ها در دسترس نیست٬ اما سال ۹۲ وب‌سایت تابناک «بر اساس یک بررسی دانشجویی از سوی تعدادی از دانشجویان محروم از تحصیل» نوشته بود در آن زمان٬ «حدود یک هزار دانشجوی محروم از تحصیل یا ستاره‌دار وجود دارد».

بر اساس این بررسی٬ «۷۶۸ نفر» از آنها طی ۸ سال دولت احمدی‌نژاد ستاره‌دار شده و «۲۵۰ نفر دیگر» از دانشگاه اخراج شدند.

XS
SM
MD
LG